Cilinder

Kialakul.

Friss topikok

Ebéd utáni éhezéshez - csigarecept

2013.09.16. 13:20 Cili, a hebrencs

Az eredeti recept innen származik, csak picit egyszerűsítettem rajta. 

Hozzávalók: 

A kelttésztához: 
1 csésze  tej
40 gr vaj
3 és fél csésze liszt
1/2 csésze nádcukor
1 tojás
1 csomag porélesztő
1 tk só

A fahéjas töltelékhez: 
3/4 csésze barnacukor
2 ek őrölt fahéj
50 gr vaj

A mázhoz: 
egy doboz natúr Philadelphia krémsajt
1-2 evőkanál cukor annak függvényében, hogy mennyire akartok töményet
valamennyi vaj, kb. 5 deka puha vaj
1 deci tej


(1 csésze=250 ml)

Nekem alapvetően az volt a bajom ezzel a recepttel, hogy ha a lisztet bögrében méregetem, akkor a vaj  ne legyen már 42 gramm, mert nem hiszem, hogy ha csak 41 és fél, akkor rossz lesz a csiga.

A tésztához a száraz hozzávalókat mindentbele alapon összekutyuljuk a felmelegített tejjel, felolvasztott vajjal (őket lehet kettesben berakni a mikróba), tojással, ha van keverőgépünk, akkor örülünk, ha nincs, akkor kis mancsainkkal dagonyázunk benne, majd jó esetben kelesztőtálban, rossz esetben bármiben kelesztjük, míg meg nem kel. Elárulom, hogy ez még hűtőben sem lesz két óra hossza, maximum 1, de inkább fél.

Tésztát kinyúlintjuk kb. 1 centi vastagra és lehetőleg majdnem négyszögletesre, megkenjük a fahéjas töltelékkel, felcsavargatjuk, és 1-1,5 centi széles darabokat nyesünk belőle, amelyek rögtön elfeküdhetnek egy sütőpapírral borított tepsiben egymásól 2-3 centi távolságra. Sütő 190 fokra előmelegít, csigák be, kb. 20-25 perc alatt meg is sülnek, nem kell légkeverés.

Majd a mázhoz mindent felmelegítünk egy bögrében, elkavargatjuk, amíg szép sima nem lesz, és a kész csiguszokat fejbelöttyintjük vele, míg melegek. 

Kibírjuk, hogy ne együk meg az egész tepsivel forrón, mert a meleg kelttésztától fájni fog a hasunk nagyon.

Ha túlélné addig valami csoda folytán vagy fogyókúra okából kifolyólag, 3-4 napig hűtőben tárolhatjuk és fogyasztás előtt mikróban felmelegíthetjük, úgy is jó nagyon. 

Eme csodálatra méltó képeket én lőttem ZTE típusú mobiltelefonommal.

csiga1.jpg

csiga2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyulvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr265517040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.kakaó 2013.09.16. 20:03:29

Sunaznam. Mi lenne ha csinalnal nekem ilyet ha majd meglatogatsz?

Cili, a hebrencs 2013.09.17. 10:21:26

Ha van sütőd, csinálhatunk!
süti beállítások módosítása