Cilinder

Kialakul.

Friss topikok

Megpróbálok magyarázatot találni Oravecz Nóra és a magyar bloggerek jelentőségére, de sajnos nincs

2013.12.19. 11:41 Cili, a hebrencs

Egy múlt vasárnap tartott bloggervásár leírásában az alábbi mondatot találtam: "Továbbá a szervezők ezzel a megmozdulással szeretnék felhíni a figyelmet a bloggerek jelentőségére és szerepére!"

Mert mi is a bloggerek jelentősége és szerepe?

Felhívni a figyelmet a fontos társadalmi problémákra?

Sokakat érintő témákat körbejárva beszélgetést és vitát kezdeményezni annak érdekében, hogy valami értelmes gondolat süljön ki belőle?

Válaszokat találni a célcsoportot érintő kérdésekre?

Népszerűségüket felhasználva olyan ügyek mellé állni, melyeket ők személy szerint fontosnak tartanak?

Lehetőségeikhez mérten segíteni másoknak?

A karácsony egy jó alkalom arra, hogy - mint a világon mindenhol - itthon is megmutassuk, hogy vannak olyan embereink, akikre büszkék vagyunk, akik azért csinálják olyan jól a saját kis dolgaikat, hogy előrébb vigyék a világot, kiálljanak egy jó ügy mellett. Bárhol a világon nemcsak a karácsony jó alkalom erre.

Jótékonykodni nem ciki és nem modoros, ha azért adsz 200 Ft-ot egy hajléktalannak, hogy attól jobban érezd magad, nem vagy jobb vagy rosszabb ember, mintha a fizetésed x százalékát átutalod egy alapítványnak, mert celeb vagy és elvárják.

A jótékonyság nem egy magasztos valami, ami azoknak a keveseknek a feladata, akik erre születtek, legalábbis nem ennek kellene lennie. Segíteni másokon egy olyan alapvető dolog, mint hogy adót fizetünk, amiből az állam eltartja a nyugdíjasokat. Mindenhol máshol az. Csak itthon nem, hiszen "minek adjak a csövesnek, hogy eligya?" és "tudjátokmikor adok alapítványnak, hát lenyúlják a fejesek". Meg "én nem vagyok olyan" és "ez nem az én dolgom".

Egy sokak által olyannyira lenézett blogger egy neves alapítvány képviselőjeként időt és fáradságot nem kímélve töri magát, hogy az ismertségét és befolyását felhasználva pénzt szerezzen a rákos gyerekeknek.

Butuskának tartott színésznők haldokló emberek utolsó pillanatait próbálják szebbé tenni.

Egy reklámcég tulajdonosa a cég legfontosabb munkájaként kezeli a nonprofit kampányokat.

Ezek a szerkesztőségek az összes ingyen kapott ajándékot elárverezik, és a befolyt összeget egy alapítványnak ajánlják fel: https://www.facebook.com/events/570517259683026

Gasztrobloggerek tortát sütnek a Segítsüti rendezvényre, ahol szintén elárverezik a süteményeket.

És mit csinálnak hazánk példaértékű divatbloggerei és a csoportosulásba rejtélyes módon bekerülő Oravecz Nóra, akikre akkora szüksége van az országnak, mint egy falat kenyérre?

Vásárt rendeznek a használt ruháikból. A ruháikért nem jelképes összeget kérnek, olyan áron próbálják őket eladni, hogy ők is rendesen jól járjanak. Semmi gond. Jól járnak a vásárlók is? Nem minden esetben. A ruhák egy része piszkos, szakadt, kínaiban vásárolt, e-bay-ről rendelt - amit az eredeti ár többszöröséért akarnak eladni. Ezek a bloggerek le akarják húzni azt az olvasóréteget, akikből tulajdonképpen élnek.

Ha nem tudnám, hogy ezek lányok pont olyan felszínesek és ostobák, mint amilyennek mutatják magukat, próbálnék logikát felfedezni a dolog mögött. Miért éri meg átverni azokat, akik eddig úgymond felnéztek rájuk?

Azt gondolom ezek a bloggerek nem a másnapi ebédjükre próbálják összeszedni a pénzt. Mennyivel szebb lett volna, ha mondjuk ők is jótékonysági célra ajánlják fel az amúgy ingyen kapott sminktermékeket, a megmaradt ruhákat odaadják egy alapítványnak vagy bármilyen karácsonyi jótékonykodásban mutatnak példát az olvasóknak.

Ehelyett ismét bebizonyították, hogy az agyuk helyén körömlakk folyik, a szemükben dollárjelek csillognak. Ezekre a bloggerekre van szükségünk? Ezeknek van jelentőségük és szerepük a fiatalok életében?

Kedves Oravecz Nóra, az idézetes párnáid helyett csinálhatnál valami értelmeset is, ha már ennyi ostoba ember issza a szavaid. Legalább a saját népszerűséged érdekeben, ha lenne annyi eszed.

Kedves Oravecz rajongók. Komolyan ez az ember a példaképetek?

Drága divatbloggerek, ha már ilyen szuperül összejöttetek, miért nem tesztek valami hasznosat, amiből kiderül, hogy mégsem vagytok olyan buták, mint amilyennek tartanak titeket?

Egyébként nem tudom, hogy az alapítványok hova teszik a pénzüket, nem tudom mennyit keresnek a vezetőik, és őszintén nem is érdekel. Ha a pénz felét lenyúlják, hát lenyúlják, valami csak jut a valódi célra is. Nem az én dolgom. Nem kifogásokat kell keresni, hogy miért nem teszünk semmit.

Megjegyzés 1.: Oravecz Nóra nem árulta a ruháit az eseményen, mindössze a nevét adta hozzá, és kerekasztal beszélgetést tartott a bloggerek jelentőségéről.
Megjegyzés 2.: Minden tiszteletem azé az 1-2 bloggeré, akik felvetették a jótékonyság gondolatát, ingyen adták a ruháikat, illetve nem az olvasókon próbáltak meggazdagodni, hanem tisztességes áron adták a jó minőségű dolgaikat.
Megjegyzés 3.: Oravecz Nóra is csinál valami jót, a Valóra váltommal. Bár ez nem segít a blogsale értelmetlenségén, és azon, hogy alapvetően gusztustalan módon próbál meggazdagodni másokon, érdem nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyulvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr825699295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigan 2013.12.26. 11:01:35

baromira egyetértek az egésszel, kivéve a "mindenhol máshol természetes, csak itthon nem"-dologgal. én ezeket nem értem, miből gondolod, hogy máshol nincsenek ilyen emberek? az ember a saját otthonát tudja annyira ismerni, hogy lássa benne az ilyet is meg az olyat is, az összes többi országot, amiben nem élsz, azokat nem.
süti beállítások módosítása