Részben erre az írásra, részben nem erre reagálva.
Gasztroforradalom az bizonyára van, bár nem járok se Costesbe, se Mák bisztróba, de 2006-ban, amikor Pestre költöztem, a Meki, a Burger King és a sarki gyrosos közül választhattam nagyjából, ha emberi áron akartam enni street foodot, most meg azt sem tudom hova kapjak, a gondolatban összeállított listámon 800 hely várja, hogy kipróbáljam.
Az utcai és elérhető árú kaják forradalmában a humort is abszolút érzékelem, például a Bors önmagában is egy fantasztikus vicc, hát kinek jut eszébe túrós palacsinta levest vagy lángosos bagettet csinálni...
Minőségi kaját enni olcsón jó, a magyar ízeket megreformálni és egészséges, vállalható formába önteni jó, a nemzetközi konyhával vegyíteni még jobb.
Parizeres zsömlét meg virslit tömni magadba életérzés, mint ahogy zsírban tocsogó bundáskenyeret vagy lángost is. Ezek a dolgok kellenek.
De amíg a magyar kimegy Olaszországba, és azt mondja, hogy "otthon azér' jobb a pizza", azt minden modorosságával együtt is az ételkultúra hiányának gondolom. Ez meg asszem sose, vagy nagyon lassan fog csak változni.