Cilinder

Kialakul.

Friss topikok

Gasztroforradalom?

2013.07.10. 16:22 Cili, a hebrencs

Részben erre az írásra, részben nem erre reagálva. 

Gasztroforradalom az bizonyára van, bár nem járok se Costesbe, se Mák bisztróba, de 2006-ban, amikor Pestre költöztem, a Meki, a Burger King és a sarki gyrosos közül választhattam nagyjából, ha emberi áron akartam enni street foodot, most meg azt sem tudom hova kapjak, a gondolatban összeállított listámon 800 hely várja, hogy kipróbáljam. 

Az utcai és elérhető árú kaják forradalmában a humort is abszolút érzékelem, például a Bors önmagában is egy fantasztikus vicc, hát kinek jut eszébe túrós palacsinta levest vagy lángosos bagettet csinálni... 

Minőségi kaját enni olcsón jó, a magyar ízeket megreformálni és egészséges, vállalható formába önteni jó, a nemzetközi konyhával vegyíteni még jobb. 

Parizeres zsömlét meg virslit tömni magadba életérzés, mint ahogy zsírban tocsogó bundáskenyeret vagy lángost is. Ezek a dolgok kellenek.

De amíg a magyar kimegy Olaszországba, és azt mondja, hogy "otthon azér' jobb a pizza", azt minden modorosságával együtt is az ételkultúra hiányának gondolom. Ez meg asszem sose, vagy nagyon lassan fog csak változni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyulvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr155399266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigan 2013.07.11. 10:16:05

az olaszok között is van olyan, aki kimegy japánba és azt mondja a szusira, hogy otthon azért jobb, meg olyan is, aki a mekis sajtburgert szereti a legjobban. csak belőlük kevesebbet látsz. az, hogy egy országnak van ételkultúrája, nem attól van, hogy minden egyes tagjának kifinomult az ízlése :)
süti beállítások módosítása