Cilinder

Kialakul.

Friss topikok

Rabok lettünk?! (Felháborodás a végtelenül buta és felszínes Red Bull Pilvakeren.)

2014.03.16. 09:10 Cili, a hebrencs

Red Bull Pilvaker. A szavak forradalma. 

Rég volt ennyire kiélesedett politikai helyzet az országban, közelednek a választások, zúg a nép, mindenki elégedetlen. A legtöbben úgy érezzük, szép lassan elveszik a nehezen kiharcolt szabadságunkat, jogainkat.

Persze, a magyar nép mindig elégedetlen, de valljuk be, a legtöbbünk nem tud visszaemlékezni, mikor volt utoljára olyan, hogy tényleg mindenki a politikáról beszél, még az is, aki egyébként távol tartja magát tőle.

Az "engem nem érdekel a politika" mondatnak egyre nagyobb súlya van, míg pár éve szimpatikus, követendő példának tartotta az értelmiség java, ma már mély felháborodás a reakció, ha egy eszét használó ember nem kíván foglalkozni a politikával. Hiszen ebben élünk, napjaink része, lehetünk remeték, kivonulhatunk a történések közül, és csinálhatunk úgy, mintha megtehetnénk, hogy leszarjuk, sajnos nem tehetjük. Kutya kötelességünk tájékozódni, véleményt nyilvánítani, véleményünket kifejezni és ezt szavazat formájában is megerősíteni, mert ha mi nem tesszük, azok teszik meg, akik még nálunk is kevésbé értenek hozzá.

I. 2014-ben nem lehetséges nemzeti ünnep aktuálpolitika nélkül! '48 teremtette meg a kényelmes és úgymond szabad életünket, amiben most vígan csücsülünk, hát erre kell emlékezni! 

II. Nekem nem az Anyám tyúkja a forradalom! Miről szólt '48? Hogy az akkori értelmiség fogta magát, és az utcára ment kiharcolni a saját jogait, mi kitől várjuk a csodát? Ha nektek Petőfi a forradalom, akkor a Nemzeti dal a forradalom! Hogy Talpra magyar, hí a haza! Hát basszus, most tényleg most vagy soha!

III. Ehelyett a nép, az istenadta nép bólogatva csücsül a Szavak forradalmának csúfolt KORMÁNYPÁRTI rendezvényen, ahova Kiss Ádám meg Fluor Tomi miatt érkezett, és felállva tapsol a becses előadónak, aki azt találta mondani, hogy a Walesi Bárdok az elesettekért íródott. Elnézéseteket kérem, de mi a jóélet? A Walesi Bárdok a magyarok legszebb beszólása a hatalomnak, de a sutyiban kormánypártivá tett rendezvényen még ezt is letagadjuk? A nép meg bólogat, s felállva tapsol.

IV. '48-ban Petőfiék voltak az értelmiség, most Fluor Tomiban hisztek? Fluor fog értetek azt utcára menni és kivívni a szabadsághoz való jogotokat? Tudjátok, mikor fog. 

V. Nemzeti ünnepen nem lehet aktuálpolitika, de ha kivonjátok magatokat az aktuálpolitikából, lassan nem lesz nemzet! Akkor mit ünnepeltek majd? Fluor Tomit?

VI. Hogy a jóédes anyukámba kerül az Anyám tyúkja egy forradalmi, bocsáss meg, nemzeti ünnepségre? Kiválasztjuk a magyar irodalom legegyszerűbb versikéjét, és azt gondoljuk, a hülyéknek ez is jó lesz, átírjuk szlengbe, és bekajálják, így megússzuk, hogy politikáról kelljen beszélni? De bekajálják baszki, annyira, hogy nem hiszem el, hát felállva tapsolnak a balgák.

VII. Vers-újraértelmezés? Petőfi versei, amiben mi is benne vagyunk? Beleírunk 1-2 csajt és csávót az Anyám tyúkjába, azt jóvan? Ha nektek ez Petőfi, ez a forradalom, akkor meg is érdemlitek, amiben éltek. A 6. osztályos általános iskolás jobban érti a forradalmat és az irodalmat mint ti!

VIII. Szabadság, szerelem!

E kettő kell nekem.
Szerelmemért föláldozom
Az életet,
Szabadságért
föláldozom
Szerelmemet.

IX. Akkor tehát menjünk vissza az időben, általános iskola, 5. osztály, irodalom óra. Miről is szól a vers, drágáim? Arról, hogy a szerelem fontosabb, mint a szabadság, vagy hogy nem mehet együtt a kettő, hiszen a szerelem béklyó? Gyerekek, kicsit ürítsük már ki a 90-es évek magyar popslágereit az agyunkból, ez nem a V Tech, hanem a nagy magyar forradalom! Szerintetek a szerelem fogságáról szól ez a vers? Akkor menjetek, és szeressétek nagy vezérünket! 

X. A végszó a legszebb, itt élned, s halnod kell! Nem veszitek észre, hogy még a Szózatot is ellenetek fordítják? A fiatalok rendezvényét a Szózattal zárni nem finomabb módszer, mintha körbevitték volna Viktorunk zászlóját éljenzés közepette. És ti felállva tapsoltatok.

XI. Hol vannak a slammerek? Kitiltják a politikát, és ti megfutamodtok? Pedig most kellett volna igazán megmutatni, hogy van még itt gondolkodó ember, van értelmiség, van kultúra és művészet a Fluor Tomin túl. A Walesi Bárdokat is el lehet úgy mondani, hogy az aktuális legyen, nem csak a baszmegOrbánt. Ha nem lehet kimondani, hát olvasunk a sorok között. De ha nem mondtok semmit, mit olvassunk?

XII. Nincs aktuálpolitika, csak emlékezzünk meg a forradalomról. A forradalomról, de ne az Anyám tyúkjáról és Petőfi nőügyeiről, mert hogy jön az ide? Éljen '48, éljen a nemzet, meg a nemzet szégyene, az úgynevezett szavak forradalma. Soha nem lesz itt se szabadság, se forradalom, amíg a Kiss Ádám, meg a Fluor Tomi jelenti nektek a nemzetet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyulvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr655863921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása