Cilinder

Kialakul.

Friss topikok

Pénz&Sárm, tényleg ez kell?

2013.02.20. 22:14 Cili, a hebrencs

Ehhez a bejegyzéshez az alábbi írások adták a löketet: 
http://isolde.hu/archives/2013/02/18/Relationships_can_be/
http://isolde.hu/archives/2009/04/01/Businesswoman_There_is_no_such_word/
Meg még egy, ami még kb fél éve volt a Velveten téma, egy harmincas, magát igényesnek mondó pasi írt arról, hogy nem talál csajt, pedig ő tökéletes, de a nők buták, és a zegész zinternet felháborodott rajta. Nem kötelező ezeket végigolvasni, csak úgy mondom.

Időről időre születnek a témában írások, melyből azt szűrtem le, hogy:
- a férfiak fel vannak háborodva, amiért hova halad ez a világ, a nők buták, csak a pénzre és az izomzatra mennek, bezzeg ők
- a nők fel vannak háborodva, amiért a jó (!) pasiknak csak a szőke nagymellű ribancok kellenek, az okos lány mint olyan az ugye minek, bezzeg ők...
- a magukat okosnak gondoló nők fel vannak háborodva az általuk butának gondolt nők viselkedése miatt, akik ribancok, karrieristák és nem értékelik a bezzeg csodálatos férfiakat
- tehát számomra a kérdés: nyilvánvalóan mindkét nemnek problémát jelent ez a ki mit vár a másiktól és mit keres kiben dolog, mi áll ennek a hátterében?

Ha pszichológus, szociológus vagy bármilyen formában hozzáértő lennék, nagyobb disszertációt is össze tudnék dobni a témából, amit évekig lehetne rágcsálni, nekem ez most nem célom, csak a saját megfigyeléseimet összegzem.

Nők és férfiak szerepének változása, a világ változása, a társadalom változása, a nők munkába állása, az androgün tendencia és a többi blablaba salallala tudjátok.

Tekintsünk el az extrém esetektől, a különösen hülye és a különösen okos példányoktól és vegyük az amúgy csak elméletben létező nagyátlagot, akik mi lennénk.

A férfiak a Nőt keresik, a nők pedig a Férfit. Most nem igazán találtam fel a spanyol viaszt, pedig szerintem mindennek a kulcsa ez.

Isolde példája irigylésre méltó és bár személyesen nem ismerem, azt képzelem, sikerének titka, hogy tud és mer nő lenni. Mert a nőnek levés nem azon múlik, hogy hányas a nadrág- és mellméreted, mennyire szőke a hajad és  úgy egyáltalán hogy nézel ki, vagy mennyi eszed van, hanem akkor vagy nő, ha annak érzed magad. Ez meg bizony rohadtul nehéz ám. 

Kellenek hozzá először is jó szülők, persze 30 évesen már nehézkes arra fogni a pasinélküliséget, hogy az apám sosem mondta, hogy szép vagyok, de aki biztos alappal indul, eleve előnyben van. Aztán mindenféle környezeti hatások és az ember lánya 14-25 éves kora között elkezdi kapizsgálni a dolgot és rájön, hogy vele valami nem stimmel, vagy épp ellenkezőleg, a jó alapok hatására fel sem merül benne ilyesmi, csak úgy egyszerűen nő. Ezt az érzést nem ismerem, mert én a magam találom ki magam kategóriába tartozom, számomra nem egyértelmű, milyen a nő és milyen ha jó nő, de biztos (gondolom?) van olyan, akinek ez adott, és az tutira tuti.

Tehát a nő alapvetően arra vágyik, hogy nőként viselkedhessen, nőként kezeljék, és a szép, gyenge megmenteni való darab legyen az erős, határozott férfiegyed mellett, aki meg nyilvánvalóan arra vágyik, hogy megadhassa a nőnek ezt a biztonságot.  Unalmas vagyok már ezzel tudom, de minden sokkal sokkal bonyolultabb ennél, és vannak a különböző női szerepek, például az anya, vagy a kurtizán meg mittomén, ez egy másik pszichológiai elmélet, de a sztereotipizált nő gyenge, bájos és kedves, a férfi meg lehet erős, lehet egyéniség, lehet vicces, mert az mind férfias. 

Egyéniségnek lenni nem annyira nőies, meg viccesnek lenni se, és ez zavart okoz a rendszerben. Én például nem akarok kedves és bájos lenni mindig, ezért sokszor veszem észre, hogy nem tekintenek rám nőként, de az is lehet, hogy nem emiatt.

Meg persze a férfiak is szeretnék ebben a modern világban, hogy a nő ne csak szépen mosolyogjon, hanem legyen világnézete, meg elvei, meg esze és műveltsége, esetleg legyen sportolós fajta, vagy  ne dohányozzon és szeresse a norvég blackmetált meg ilyesmik. És persze a nőknek is vannak hasonló elvárásaik.

Mégis, ahogy körülnézek, azt látom, hogy lánybarátaim minden nőiességük és önbizalmuk ellenére nősbunkó vagy túlmenő, őket rendre lerázó ideálok után, az elméletben bájos-okos barátnőt kereső férfiismerőseim pedig  szőke, az átlagnál csekélyebb értelmi képességekkel rendelkező ámde fészbúkon fürdőruhában előszeretettel pózoló dohányzó nőcskék után loholnak reménytelenül és arról panaszkodnak, hogy nem kellenek senkinek, mert nincs BMW-kulcs a zsebükben és milliók a bankszámlájukon.

Tényleg ezzel lehet a baj...?

Kivételek vannak, sőt. 

De mintha...az intelligensebb, műveltebb, egyszóval a széleskörben vett értelmiség (egy része) elfelejtette volna, hogy kell nőként és férfiként viselkedni, a pasik ezért a ribancokhoz, a nők meg a bunkókhoz menekülnek. Ők még tudják a titkot. Biztos nem a facebook-pózolásban és a BMW kulcszörgetésben rejlik, de ha van köztetek valaki...árulja már el, mi az!










A bejegyzés trackback címe:

https://nyulvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr305094997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása