Leszek kicsit gagyigasztró, itt a tökéletes padlizsánkrém receptje.
Hozzávalók kb 4-5 deci adaghoz (azért deci, mert mércés izében turmixolom, így pont tudom, viszont azt nem, hogy ebből ki mennyit eszek egyszerre)
2 nagy vagy 3 kicsi padlizsán
extra szűz olívaolaj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
majonéz
pár csepp citromlé
botmixer
Elkészítés:
A padlizsánokat vágd félbe és kend be kevés olívaolajjal az egész felületüket, így:
Süsd meg 200 fokon, amíg el nem kezdenek barnulni, ez kb. 20 perc lesz. Ha már majdnem ég a teteje, vedd ki, és egy kanál segítségével a kezeidet közben közepesen átsütve kapirgáld ki a belsejét, ami úgy néz ki, mint valami nyálkás polip.
Löttyentsd bele az egészet egy tálba az összevágott hagymával, fokhagymával, némi citromlével, sóval borssal és két evőkanál majonézzel. Trutyizd össze botmixerrel és hajrá.
A fantasztikus instagram fotók az én művészi tehetségemet dicsérik.