Cilinder

Kialakul.

Friss topikok

A tökéletes padlizsánkrém

2013.05.29. 10:19 Cili, a hebrencs

Leszek kicsit gagyigasztró, itt a tökéletes padlizsánkrém receptje.

Hozzávalók kb 4-5 deci adaghoz (azért deci, mert mércés izében turmixolom, így pont tudom, viszont azt nem,  hogy ebből ki mennyit eszek egyszerre)

2 nagy vagy 3 kicsi padlizsán

extra szűz olívaolaj

1 fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

só, bors

majonéz

pár csepp citromlé

botmixer

Elkészítés:

A padlizsánokat vágd félbe és kend be kevés olívaolajjal az egész felületüket, így: 

IMG_20130528_210846.jpg

Süsd meg 200 fokon, amíg el nem kezdenek barnulni, ez kb. 20 perc lesz. Ha már majdnem ég a teteje, vedd ki, és egy kanál segítségével a kezeidet közben közepesen átsütve kapirgáld ki a belsejét, ami úgy néz ki, mint valami nyálkás polip.

Löttyentsd bele az egészet egy tálba az összevágott hagymával, fokhagymával, némi citromlével, sóval borssal és két evőkanál majonézzel. Trutyizd össze botmixerrel és hajrá.

IMG_20130528_214846_1.jpg

A fantasztikus instagram fotók az én művészi tehetségemet dicsérik.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyulvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr415331843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szedlák Ádám · http://worldshots.hu 2013.06.01. 00:26:24

Ha attól eltekintünk, hogy a padlizsánok szétvágása isten ellen való vétek, hiszen azoknak ki kell pukkanni - kicsit, nem nagyon, mert akkor sütőmosás és sós könnyek jönnek, nem padlizsánkrém - akkor azt kell mondjam, hogy kurvajó ez a blog. :)
süti beállítások módosítása