Erre az ebédre büszke vagyok, mert nehéz volt elrontani, nem kis meló!
Sertésszűztorony vargányamártással, wokban sült zöldségekkel és krumplipürével. Ha jót akartok enni, a Mostba menjetek, ott tökéletesen készítik.
A recept, avagy hogy ne csináljátok:
Például, hogy ez elején kezdjük, ne álljatok neki recept nélkül, mint én.
A vásárlás a Fővám téri csarnokban indul, ahol veszünk 40 deka szűzérmét, pontosabban 80-at, két részletben, mert pont zárásra érkezünk, ketten kétirányba indulunk, szólunk egymásnak, ha találunk. Egyszerre hívjuk egymást, mindketten megvesszük a sertésnek a legjobb falatkáját abból is 40-40 dekát.
A malackával sétálunk egy kellemeset a Váci utcán, betérünk a Müller outletbe, veszünk rúzst (nem a sertés részére), majd megebédelünk a Cserpesben előrelátó módon.
Hazamegyünk és lefagyasztjuk az egyik 40 dekát, bepácoljuk a másikat mustárba, szétszereljük a mosogatót, hogy elmenjen az étvágyunk, mert arra úgysem lesz szükség.
A krumplit túlfőzzük, tejjel elkésztjük, majd tejföllel végleg elrontjuk, ráadásként leturmixoljuk (mert darabos lesz, ez alapkövetélmény).
A zöldségeket megfűszerezzük a fűszerkészlet teljes tartalmával, tágranyílt szemekkel csodálkozunk, mitől lett fura. A cukkinik ideálisra égnek, amíg a répák pont ehetetlenül nyersre párolódnak.
A vargányát, amit előzőleg vízben áztattunk indokolalanul kevés ideig, felaprítjuk, fokhagymás olajon keveset dinszteljük, hozzáöntjük a tejszínt, fűszerezzük, összeforraljuk. Csalódottan nyugtázzuk, hogy ez kivetelesen finom lett.
Ekkor lép színre a (lassan már) est főszereplője, a szűz.
Tökéletesre sütjük, a mustározás miértjén bánkódunk egy sort.
A menüt ízlésesen elrendezzük ikea tányérban, instagramra fotózzuk 5 percen át, feladjuk, megesszük. Nem esszük meg, mert a második falatnál rájövünk, hogy egyszerűen szólva szar. Minden része. De úgy együtt különösen.